Poradna Garmin vívofit 3 L

Autor: | Vloženo: 15.07.2018 000 14:38 | Témata: Poradna Garmin vívofit 3 L

Náramek nerozpozná jízdu na kole?

Dobrý den, mám nově tento náramek, ale rozpozná pouze chůzi a běh, podle uvedených informací má rozpoznat i jízdu na kole, plavání či eliptical. V čem je chyba? Funkci MOVE IQ mám zapnutou. Děkuji, Dominika

  • Robert Chumchal

    Robert Chumchal

    20. července 2018

    Chyba je ve výrobku. Je to ten nejlevnější model a i na zahraničních fórech si stěžují, že to nefunguje, a když už někdy rozpoznávání výjimečně zapracuje, tak špatně. Mně to také vadí, ale co už teď :-(. Bohužel zbývá to jedině opravit ručně v aplikaci.
    Na kole prý funguje nejspolehlivěji, když se dá do kapsy nebo do ponožky :-), ruka se na kole moc nepohybuje a tak nezapisuje.
    Pro dosažení cíle kroků je také dobré jezdit autem, to pak kroky naskakují celkem rychle.
    A kalorie to prý také nepočítá správně, ale to jsem s ničím jiným neporovnával.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Tomas

      2. srpna 2018 - Tomas

      Záznam kroků probíhá u levných krokoměrů buď na základě mechanického "počítátka" a nebo u dražších na základě gyroskopického snímače, který sleduje určitý pohybový vzorec dle toho jestli jsou hodinky na levé nebo pravé ruce. Ani u jednoho ze způsobů ale opravdu nemají zařízení jak poznat, že zaznamenané otřesy nejsou způsobené chůzí, ale jízdou v autě po nerovné vozovce. Technicky to není možné. A naopak pokud uživatel zařízení třeba chodí po zahradě se sekačkou nebo tlačí kočárek a ruka je tak téměř v klidu na madle, zde pro změnu není jak řádně zaznamenat kroky jelikož záznam onoho pohybu a otřesu chybí.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.