Poradna Xiaomi Mi Band 2

Autor: Tealc_EU | Vloženo: 10.06.2016 000 09:29 | Témata: Poradna Xiaomi Mi Band 2

Tealc_EU

Tealc_EU

1490 ? To jako vážně :-/

No tak jak tak koukám tak čechizmus se zase jednou ukázal. Na AlliExpress za $ 29.99 i z poštovným k nám a u nás 100% přirážka a ještě 100 poštovné :-(

  • 10. června 2016 - Oficiální zástupce obchodu 8shop

    Dobrý den,
    nejlevněji jsem MiBand 2 na AliExpressu našel za $33 bez daně. Jako český obchod musíme zboží přivézt od oficiálního distributora, proclít (deklarovat) a zdanit. Poté, co si ho u nás koupíte (u MiBandu 2 máme poštovné zdarma a dodání do 2. pracovního dne), Vám na něj ze zákona poskytujeme dvouletou záruku. Abych tedy naše náklady rozepsal: Nákup zboží: kolem 800 kč, daň: cca 200kč, celní deklarace: cca 100 kč (tady záleží na objemu celé zásilky), poštovné, které od nás máte zdarma, nás stojí cca 50 kč. I když pominu, že Vám zboží dodáváme rychleji, než AliExpress, legálně dovezené do ČR, s českou zárukou, klidně i na dobírku, nepřijde mi to zas tak nefér :)

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Tealc_EU

      10. června 2016 - Tealc_EU

      Mám ho za 29.99 i z poštovným sem. Objednávka vyřízena během 24 hodin a už je na cestě. Jde o oficiálního distributora Xiaomi viz foto na stránkách. Předpokládám že oni to neprodávají v rámci charity takže na tom taky mají nějakou marži, jen na rozdíl od našich překupníků nepotřebují na všem 100 a více procent :-( Co se týče záruky, kdykoliv jsem měl nějaký problém se zbožím zakoupeným přes AliExpress většinou stačilo doložit třeba fotku nebo popsat problém a dostal jsem refundaci nebo nový výrobek. Ano doprava trvá od 14 dnů do 4 týdnů ale když si vezmu že ho mám o polovinu levnější tak si myslím že se to vyplatilo. A všechno jede ze stejné linky takže co se týče kvality je stejná.

      http://www.aliexpress.com...


    • Rendy

      10. června 2016 - Rendy

      Ještě ale po příchodu zboží zaplatíte DPH, s tím počítáte? Cena je totiž vyšší než 22EUR. Takže cena není konečná. Vyjde tedy kolem tisíce. Já si chytrý náramek z Číny objednala, nedošel. Po urgenci mi poslali nový, ten se pokazil do týdne. Do Číny ho posílat už nebudu, raději si tu trochu připlatím a koupím v ČR s možností reklamace...


    • Tealc_EU

      13. června 2016 - Tealc_EU

      Cena uvedená na zásilce je 20 USD takže by to mělo bít OK. Pokud jste měla z náramkem nějaký problém, nemusíte ho posílat do Číny ale stačí ho poslat do autorizovaneho servisu v ČR nebo EU na opravu. Pokud nemáte doklad, stačí si o něj napsat buď prodejci nebo si ho nechejte u nějakého kamaráda co podniká prostě udělat. Většinou jde stejně o papír z tiskarny. Servis bude v rámci záruky :-) Možnosti je dost stačí napsat dotaz pana Googla :-) Koukám že už se tenhle co ho mám za 700 Kč začíná prodavat u oficiálního obchodu za 1690 z dodáním do měsíce. Takže ho nejspíš dostaneme ve stejny termín jen já za cenu dvouch :-D


    • Nedělejte_z_čechů_blbečky

      17. června 2016 - Nedělejte_z_čechů_blbečky

      Ano, souhlasím. Taky ho mam z toho odkazu zakoupen a tohle je fakt hrozný.
      Nemohu souhlasit s odpovědí od Eightshop. Nákup, protože to kupujete ve velkém se pohybuje za 550-600Kč. DPH z výrobku je 21% tj jsme na +-720 Kč a celní deklerace? Vemete těch kusů dvacet, tak platíte stále jenom jednou. Tak to bude 730 Kč +- Záruku máte možnost uplatnit v Číně během jednoho roku. Dobře poštovné do Číny a ať nežeru s prodloužením záruky na 24 měs. to dělá 1000 Kč.
      Stejně řeknete, že to bylo mechanicky poškozené a tak si zákazník koupí nový. Řeknete mi tedy, proč je tak velký rozdíl v Českých cenách mezi Xiaomi Mi Band (zakoupen u CZC za 550 Kč) a s Xiaomi Mi Band 2 se prodává za 1600Kč a více?
      Navíc u Aliexpresu,ebaye můžete s prodejcem smlouvat, že Vám dá slevu, apod.


    • Ondra

      22. června 2016 - Ondra

      Kluci, tak mate hned know how, prodavejte naramky v CR a dvouletou zarukou za 1000Kc a ja od Vas jeden beru


    • Tealc_EU

      29. června 2016 - Tealc_EU

      Takže náramek dnes dorazil. Žádné bububu stran cla a DPH se samozřejmě nekonalo.

      Takže zde je souhrn:

      -Nákup přes odkaz výše: 6.6.2016
      - Cena: 29.99 USD což bylo v den přepočtu 737.15 CZK
      - Doručení: 29.6.2016 coby doporučená zásilka oproti podpisu. Celou dobu můžete sledovat pohyb zásilky.
      - V zásilce byl vložen doklad o koupi z razítkem oficiálního prodejce Xiaomi plus nalepený jakýsi vkusně provedený kolek nebo co orazítkovaný nějakým číslem od Xiaomi.

      Tedy v souhrnu jsem zaplatil za tento náramek 737.15 Kč včetně dopravy z Číny sem. U nás se to prodává (cena ze dne 29.6.2016) od 1390 Kč plus 99 Kč za poštovné a balné po ČR což je o 750 Kč více :-/
      Co se týče oné zde často zmiňované zázračné záruky, zařízení nemá žádné sériové číslo takže klasicky poslat do servisu MiPoint z jakýmkoliv dokladem o koupi vytištěném na A4 :-) Samozřejmě tyto jednoduché náramky se prakticky nerozbíjí takže není potřeba dopředu počítat s tím že ten servis někdy budete potřebovat. Kamarád z jednoho velkého e-obchodu mi potvrdil že z u nich prodaných pěti tisíců 1S se reklamoval pouze jeden protože údajně netěsnil.

      Tož ať si každý sám vytvoří názor kam jsme to dopracovaly :-/ Tímto bych to uzavřel. Je na každém z Vás kolik je za co ochoten zaplatit. Jen jsem to chtěl dokončit aby zde byla taky moje zkušenost.


    • SK

      30. června 2016 - SK

      Je možné někde sehnat na toto zařízení český návod?


    • Tealc_EU

      30. června 2016 - Tealc_EU

      Návod ? Uplne mi neni jasné k cemu by jste potřeboval návod :-/ Nainstalujete si aplikaci v češtině a date si sparovat naramek. Jak se na náramku objeví kolečko a náramek začne vybrovat značknete kolečko a hotovo. Pak uz si jen nastavite co chcete aby se na náramku zobrazovalo a pak uz jen nosíte. Je to opravdu primitivní, hned to pochopíte :-) Jinak návod tam je v čínštině ale je tam ...sakra teď mi vypadlo jak se to jmenuje...takový ten čtvercový kód co vás hodí k aplikaci.


    • Niki

      10. července 2016 - Niki

      Ako ste prosím našli na ali takú cenu? ja ho sledujem už týždeň a pod 30 eur som nenašla ani jeden :/ naviac som čítala, že clo sa vačšinou platí.


    • Tealc_EU

      10. července 2016 - Tealc_EU

      http://www.aliexpress.com...

      Přímo z tohoto odkazu. Cena konečná.


    • Aliexpress amater

      12. července 2016 - Aliexpress amater

      Dobrý den,
      z tohoto odkazu již nejde objednávat. Můžete mi prosím poradit podobný, popřípadě jak postupovat (z aliexpress jsem ještě nikdy nic neobjednával). Děkuji a přeji pěkný den.


    • SK

      12. července 2016 - SK

      Dobrý den, ano máte pravdu nelze: Tento náramek je již za jinou cenu, za tuto původní se již nedá sehnat!
      Tady máte odkaz: http://www.aliexpress.com...

      Tak nevím zda se to vůbec ještě vyplatí!


    • Anonymní uživatel

      21. července 2016 - Anonymní uživatel

      Dívám se, že se dá koupit na ebay, za necelých 50 AUD, tzn. v přepočtu něco lehce před 900 CZK, to si myslím, že se pořád vyplatí.
      Odkaz případně zde: http://www.ebay.com...


  • Lordsiky

    Lordsiky

    16. srpna 2016

    Zdravím,,
    objednáno z Aliexpress 3.8. 2016 a zásilka přišla 15.8.2016. Konečná cena je € 28,61 (tedy cca 800 kč - s tím, že jsem si k tomu bral i folii). Na poště žádné problémy nebyly. Balík byl označen hodnotou €10.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • Miroslav Navratil

    Miroslav Navratil

    19. srpna 2016

    nerozbíjí? Stáčí, když kluci šikmooký udělaj někde chybu a je rozbitý z výroby. Rozbalil jsem, evidentně nikdy nepoužitý a zaboha ho nemůžu spárovat s žadným zařízením. Koupeno v Alze jdu ho dnes vrátit a vzít jiný...ano je dražší než z Číny, ale chceš si zahrávat s babišovým impériem? Vietnamci v Libuši taky neplatí daně, nechci být stejný

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.